Scuba Diver

To je v bistvu skrajšan tečaj OPEN WATER DIVER in ga priporočamo le v primeru, da nimate dovolj časa ali možnosti, da bi tečaj OPEN WATER DIVER opravili v celoti.

Znanje, ki ga pridobite na potapljaškem tečaju SCUBA DIVER, vam omogoča varno raziskovanje podvodnega sveta do globine 12 metrov v spremstvu inštruktorja ali voditelja potapljanja. Tečaj je sestavljen iz teoretičnega dela, vaj in potopov. 

 
Teoretični del potapljaškega tečaja PSS SCUBA DIVER je sestavljen iz treh modulov (vsebinsko zaključenih delov). Vsak modul obsega samostojno predavanje inštruktorja, popestreno s skicami in demonstracijami ter ponavljanje snovi s preverjanjem znanja.
 
 
Praktični del potapljaškega tečaja je razdeljen na dva dela, oziroma dve okolji: plitko in globoko. V plitki vodi se tečajnik nauči osnovnih tehnik potapljanja, ki mu bodo omogočile varno nadaljevanje potapljaškega tečaja v globoki vodi. V globoki vodi se tečajnik seznani z realnimi pogoji potapljanja. Vaje, ki se jih je naučil v plitki vodi, v globoki vodi dodatno utrdi in nadgradi, kar mu omogoča najvišjo stopnjo varnosti pri potapljanju tudi po opravljenem tečaju. 
 
Informativni urnik potapljaškega tečaja (točne ure se določijo za vsaj termin tečaja posebej): 
 
Dan: Opis: Termin:
Petek Zbor udeležencev, dogovor 20:00 - 22.00
Sobota  teoretični del, vaje v plitki vodi Cel dan
Nedelja teoretični del, 2 potopa v globoki vodi Cel dan

Možen je tudi dogovor, da se teoretični del in vaje v plitki vodi opravi med tednom v Ljubljani, na morju pa se naredi dva potopa v globoki vodi.
 
Zdravniški pregled po standardih PSS ni obvezen - tečajnik izpolni Izjavo o zdravstvenem stanju in odgovornosti. Zdravniški pregled pred pričetkom praktičnega dela potapljaškega tečaja je obvezen, v kolikor tečajnik ima ali je prebolel katero izmed bolezni oz. poškodb, ki so naštete v izjavi (npr. bolezni srca in ožilja, epilepsija, poškodbe pljuč in ušes, sladkorna bolezen in podobno).
 
 
Vikend na morju se zaradi bistveno boljših pogojev za potapljanje izvede na Hrvaškem (več podvodnega življenja, lepša vidljivost, lažji dostop).
 
Pogoj za udeležbo na potapljaškem tečaju je osnovno znanje plavanja in osnovna potapljaška oprema (maska, plavuti, dihalka). V kolikor osnovne potapljaške opreme še nimate, jo lahko ugodno kupite v Potapljaški trgovini HE-US. Naši tečajniki imajo 15% popusta na maloprodajne cene. 
 
Cena tečaja PSS SCUBA DIVER je 200 EUR, vanjo je vključeno:
  • izvedba predavanj
  • izvedba praktičnih vaj v plitki in globoki vodi (2 potopa)
  • izposoja potapljaške opreme (razen maske, plavuti in dihalke)
  • polnjenje jeklenk na tečaju
  • e-gradivo
  • mednarodno priznana e-izkaznica (doplačilo za plastično izkaznico 10 EUR)
  • potapljaška knjižica (LOG BOOK)
  • članarina društvu za tekoče leto
  • 15% popusta pri nakupu potapljaške opreme v Potapljaški trgovini HE-US
  • zavarovanje za primer potapljaške nezgode v času trajanja tečaja
 
Dodatni stroški tečaja, ki niso vključeni v ceno potapljaškega tečaja, so prevoz (tečajnik mora zagotoviti tudi prevoz opreme, ki jo bo potreboval na tečaju), spanje in hrana na morju.
 
Za pridobitev potapljaške kategorije OPEN WATER DIVER, ki omogoča samostojno potapljanje do globine 18 metrov, je potrebno predelati še 2 modula teorije, pisati teoretični test, narediti dodatne vaje v plitki vodi ter 2 dodatna potopa v globoki vodi. Doplačilo za pridobitev potapljaške kategorije OPEN WATER DIVER znaša 120 EUR. 
 
 
CENA POTAPLJAŠKEGA TEČAJA SCUBA DIVER: 200 EUR
Potapljaški tečaj SCUBA DIVER izvedemo za najmanj štiri tečajnike. Za manjše skupine lahko organiziramo oziroma izvedemo tudi individualne tečaje: eden tečajnik: 380 EUR (teorijo predela sam), dva tečajnika: 280 EUR/osebo (teorijo predelata sama). 
 
Tečaje potapljanja organiziramo glede na povpraševanje in vremenske razmere preko celega leta, tudi jeseni in pozimi. 
 
 
Tečaj je možno plačati z gotovino ali pa na naš transakcijski račun. V kolikor želite potapljaški tečaj komu podariti, lahko na podlagi poslanih podatkov in prejetega plačila izdelamo in pošljemo darilni bon, ki ga lahko prejemnik izkoristi do konca tekočega koledarskega leta oz. po dogovoru. Cena darilnega bona za potapljaški tečaj SCUBA DIVER velja na dan izdaje. 
 
Kandidat se s prijavo na potapljaški tečaj obvezuje, da bo upošteval navodila inštruktorja potapljanja in Pogoje opravljanja tečaja.

★ PRIJAVA NA TEČAJ ★

--------------------------------------------
POTAPLJAŠKO ZAVAROVANJE:

Aquamed potapljasko zavarovanje

 

 

-------------------------------------------- 

 www.thinkseascape.com

www.nutrispoint.com

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih, ter kako jih pobrisati, obiščite stran o zasebnosti.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information