Začetni potapljaški tečaj - OPEN WATER DIVER

Znanje, ki ga pridobite na začetnem potapljaškem tečaju (OPEN WATER DIVER), vam omogoča varno raziskovanje podvodnega sveta do globine 18 metrov. Tečaj je sestavljen iz teoretičnega dela, vaj v zaprti (bazen) in v odprti vodi (morje). 


KLJUČNI PODATKI O TEČAJU:

Šola potapljanja: PADI ali PSS
Trajanje tečaja: 2 popoldneva teorije v Ljubljani, 2 dni potapljanja na bazenu, 4 potopi čez vikend na morju (od ponedeljka do nedelje)
Cena tečaja: 250 EUR (v ceno ni vključen prevoz, spanje in hrana na morju)
Zdravniški pregled: ni obvezen, tečajnik izpolni izjavo o zdravstvenem stanju
Pogoji za prijavo: znanje plavanja, ustrezno zdravstveno stanje, soglasje staršev (če je udeleženec mlajši od 18 let)

Za več informacije berite naprej. 

Teoretični del potapljaškega tečaja je sestavljen iz petih modulov (vsebinsko zaključenih delov), ki se izvajajo v učilnici. Vsak modul obsega samostojno predavanje inštruktorja, popestreno s skicami in demonstracijami ter preverjanje znanja in ponavljanje snovi. Teoretični del zaključimo s pisnim preverjanjem znanja. Vse skupaj traja približno 10 ur. 

Praktični del potapljaškega tečaja je razdeljen na dva dela, oziroma dve okolji: zaprto in odprto vodo. V bazenu se tečajnik nauči osnovnih tehnik potapljanja, ki mu bodo omogočile varno nadaljevanje potapljaškega tečaja na morju. Na morju se tečajnik seznani z realnimi pogoji potapljanja. Vaje, ki se jih je naučil na bazenu, v morju dodatno utrdi in nadgradi, kar mu omogoča najvišjo stopnjo varnosti pri potapljanju tudi po opravljenem tečaju potapljanja. 
 
Informativni urnik potapljaškega tečaja
(točne ure se določijo za vsaj termin tečaja posebej - odvisno od razpoložljivosti bazena, predavalnice): 
Dan: Opis: Termin:
Ponedeljek, torek Teoretični del (predavanja) 18:00 - 22.30
Sreda in četrtek Vaje na bazenu 16:30 - 21:30
Petek Ponavljanje teorije in izpit 18:00 - 21.00
Sobota in nedelja Potopi na morju Cel dan

Zdravniški pregled po standardih ni obvezen - tečajnik izpolni Izjavo o zdravstvenem stanju in odgovornosti. Zdravniški pregled pred pričetkom praktičnega dela potapljaškega tečaja je obvezen, v kolikor tečajnik ima ali je prebolel katero izmed bolezni oz. poškodb, ki so naštete v izjavi (npr. bolezni srca in ožilja, epilepsija, poškodbe pljuč in ušes, sladkorna bolezen in podobno).

Vikend na morju se zaradi bistveno boljših pogojev za potapljanje izvede na Hrvaškem (več podvodnega življenja, lepša vidljivost, lažji dostop).
Pogoj za udeležbo na potapljaškem tečaju je osnovno znanje plavanja (kandidat za potapljača mora brez težav preplavati razdaljo 200 metrov brez ustavljanja) in osnovna potapljaška oprema (maska, plavuti, dihalka). V kolikor osnovne potapljaške opreme še nimate, jo lahko ugodno kupite pri nas - kot naši tečajniki imate 15% popusta na maloprodajne cene. 
CENA ZAČETNEGA POTAPLJAŠKEGA TEČAJA: 250 EUR

V ceno začetnega potapljaškega tečaja je vključeno:
  • izvedba predavanj
  • opravljanje teoretičnega izpita
  • izvedba praktičnih vaj v bazenu in na morju
  • izposoja potapljaške opreme (razen maske, plavuti in dihalke)
  • polnjenje jeklenk na tečaju
  • e-gradivo
  • mednarodno priznana e-izkaznica (doplačilo za plastično izkaznico 10 EUR)
  • 15% popusta pri nakupu potapljaške opreme v Potapljaški trgovini HE-US
  • zavarovanje za primer potapljaške nezgode v času trajanja tečaja
Dodatni stroški tečaja, ki niso vključeni v ceno, so prevoz (tečajnik mora zagotoviti tudi prevoz opreme, ki jo bo potreboval na tečaju), spanje in hrana na morju.
 
Začetni potapljaški tečaj izvedemo za najmanj štiri tečajnike. Za manjše skupine lahko organiziramo oziroma izvedemo tudi individualne tečaje - ponudbo izdelamo na podlagi vašega povpraševanja glede na potek in lokacijo potapljaškega tečaja. 
Tečaje organiziramo glede na povpraševanje in vremenske razmere preko celega leta, tudi jeseni in pozimi. 

Tečaj je možno plačati izključno na podlagi predračuna na naš transakcijski račun - gotovinsko plačilo ni mogoče. 
Kandidat se s prijavo na potapljaški tečaj obvezuje, da bo upošteval navodila inštruktorja potapljanja in Pogoje opravljanja tečajev.

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih, ter kako jih pobrisati, obiščite stran o zasebnosti.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information