Trimix 60 m

BANNER TechnicalZaradi toksičnega vpliva dušika in kisika je rekreativno potapljanje omejeno na štirideset metrov globine. Z ustrezno opremo (dodatna jeklenka za varnost in izvajanje dekompresije, dvojni regulatorji) in usposobljenostjo  (opravljen tečaj Accelerated decompression) se potapljanje z zrakom oz. Nitroxom tolerira do globine 50 metrov. Dihanja zraka na večjih globinah zaradi toksičnih vplivov dušika in kisika prinaša nesprejemljivo tveganje.


Če pa se želite varno potapljati globje, boste morali uporabiti ustrezno mešanico dihalnih plinov TRIMIX (helij, dušik, kisik). Po uspešno zaključenem tečaju boste prejeli izkaznico, ki potrjuje da ste sposobni samostojnega potapljanja do globine 60 metrov, skupni čas načrtovane dekompresije skupaj z dvigom pa ne sme preseči 90 minut (tudi v nujnih primerih ne). Uporabljate lahko mešanice dušika in kisika ter mešanice kisika-helija-dušika z 20% deležem kisika ali več, za dekompresijo pa lahko uporabite samo eno mešanico.


Zaradi večjih globin in posledično večje porabe dihalnih plinov boste za potapljanje s Trimixom že potrebovali dvojne jeklenke (najbolj pogoste so 12L + 12L oz. večje), s seboj pa boste imeli tudi dodatno jeklenko z Nitrox mešanico za izvajanje dekompresije.


Vas zanima več informacij o tečaju potapljanja Trimix 60m? Želite ponudbo? Pokličite nas na 040 488 881 ali pa nam PIŠITE.

 

cardtechnicaldiver

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih, ter kako jih pobrisati, obiščite stran o zasebnosti.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information