Decompression techniques - Začetni tečaj tehničnega potapljanja

Se vam zdijo omejitve rekreativnega potapljanja prestroge? Bi se radi potapljali globje in na globini ostali več časa? Če imate obenem za seboj vsaj 50 potopov, opravljena potapljaška tečaja DEEP DIVER in RESCUE DIVER, potem je čas, da se udeležite začetnega tečaja tehničnega potapljanja.

 

BANNER Technical

Tehnično potapljanje je v zadnjih letih postalo izjemno priljubljeno. Zavedati pa se moramo, da so nevarnosti pri tehničnem potapljanju bistveno večje kot pri rekreativnem. Zato so kakovosten tečaj tehničnega potapljanja, primerna potapljaška oprema, temeljito načrtovanje potopa in pravilna izvedba ključnega pomena za varno tehnično potapljanje.

Začetni tečaj tehničnega potapljanja Decompression techniques vas bo teoretično in praktično usposobil za dekompresijsko potapljanje do globine 45 metrov, vendar pa skupen čas dekompresije in dviga ne sme preseči 30 minut. Na tečaju boste osvojili osnovne veščine za soočanje z najpogostejšimi situacijami pri tehničnem potapljanju. 

Na tem tečaju še ne boste nosili težkih in neudobnih dvojnih jeklenk (zadostuje 15L ali 18L jeklenka z dvojnim ventilom), dodatna bočna jeklenka (stage) z regulatorjem pa vam bo služila za dodatno varnost. Če bočne jeklenke še nimate, vam jo bomo za čas tečaja posodili mi. 

Za udeležbo na tečaju poleg standardne potapljaške opreme potrebujete: dva kompletna ločena regulatorja (glavni regulator mora biti nameščen za 210 cm dolgi cevi), dekompresijsko bojo s kolutom (spool), tablico za pod vodo oziroma t.i. wetnotes, rezervno masko (obvezno).

 


KLJUČNI PODATKI O TEČAJU:
 

Šola potapljanja:   PSS - Professional Scuba Schools
Trajanje tečaja:   2 dni teorije v Ljubljani, 2 dni potapljanja na morju (4 potopi)
Cena tečaja:  200 EUR (v ceno ni vključen prevoz, spanje in hrana na morju,        potopi, najem opreme)
Zdravniški pregled:   ni obvezen, tečajnik izpolni izjavo o zdravstvenem stanju
Pogoji za prijavo:   opravljena tečaja DEEP DIVER, RESCUE DIVER, opravljenih 50 potopov

 

 

 

Nekaj vtisov s tečaja si lahko preberete TUKAJ. 

cardtechnicaldiver

★ PRIJAVA NA TEČAJ ★

 

--------------------------------------------
POTAPLJAŠKO ZAVAROVANJE:

Aquamed potapljasko zavarovanje

 

 

-------------------------------------------- 

 www.thinkseascape.com

www.nutrispoint.com

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih, ter kako jih pobrisati, obiščite stran o zasebnosti.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information