Accelerated decompression techniques

Že imate opravljen začetni tečaj tehničnega potapljanja Decompression Techniques, poleg tega pa ste že opravili tečaj specialnosti NITROX?

BANNER TechnicalNa nadaljevalnem tečaju tehničnega potapljanja Accelerated decompression techniques se boste naučili skrajševati čas dekompresije s pomočjo mešanic Nitrox (ali čistega kisika). Naučili se boste, kako zamenjati dihalno mešanico med potopom, kako izbrati optimalno mešanico za izvajanje dekompresije. 

Po uspešno zaključenem tečaju boste prejeli izkaznico, ki potrjuje da ste sposobni samostojnega potapljanja do globine 50 metrov, vendar pa skupen čas dekompresije in dviga ne sme preseči 45 minut (tudi v nujnih primerih ne). Uporabljali boste lahko samo mešanice kisik-dušik z deležem kisika več kot 20%, za dekompresijo pa boste lahko uporabili samo eno mešanico z deležem kisika med 32% in 100%.

Tudi na tem tečaju še ne boste nosili težkih in neudobnih dvojnih jeklenk (zadostuje 15L ali 18L jeklenka z dvojnim ventilom), dodatna bočna jeklenka (stage) z regulatorjem pa bo namenjena izvajanju dekompresije (v njej bo mešanica Nitrox z deležem kisika od 32 do 99%). Če bočne jeklenke še nimate, vam jo bomo za čas tečaja posodili mi.  

Za udeležbo na tečaju poleg standardne potapljaške opreme potrebujete: dva kompletna ločena regulatorja (glavni regulator mora biti nameščen za 210 cm dolgi cevi), dekompresijsko bojo s kolutom (spool), tablico za pod vodo oz t.i. wetnotes, rezervno masko (obvezno).

 

KLJUČNI PODATKI O TEČAJU: 

 

Šola potapljanja:   PSS - Professional Scuba Schools
Trajanje tečaja:   2 dni teorije v Ljubljani, 2 dni potapljanja na morju (4 potopi)
Cena tečaja:  200 EUR (v ceno ni vključen prevoz, spanje in hrana na morju, potopi,      najem opreme)
Zdravniški pregled:   ni obvezen, tečajnik izpolni izjavo o zdravstvenem stanju
Pogoji za prijavo:   opravljen tečaj Decompression techniques, opravljenih vsaj 75 potopov

 

 

 

 

 

 

 

 

cardtechnicaldiver

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih, ter kako jih pobrisati, obiščite stran o zasebnosti.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information