Potapljaška specialnost NITROX DIVER

POTAPLJAŠKI TEČAJ NITROX- ENRICHED AIR NITROX DIVER SPECIALTY

Če želite dlje časa ostati pod vodo brez tako nezaželjenih in lahko tudi nevarnih dekompresijskih postankov, potem je to tečaj potapljanja za vas. Povečana koncentracija kisika nam omogoča daljše zadrževanje na dnu brez dekompresije, kar pride zelo prav pri ogledovanju potopljenih ladij in drugih zanimivosti na globinah med 25 in 40 metrov. Nitrox pride še posebej v poštev na potapljaških safarijih v tropskih krajih, kjer delamo tudi 3 - 4 ali celo več potopov na dan. Z uporabo mešanice plinov s povečano vsebnostjo kisika bodo potopi bolj varni, če bomo imeli potapljaški računalnik nastavljen, kot da bi se potapljali z zrakom. 

Z izpopolnjeno tehniko polnjenja jeklenk z obogatenim zrakom je pri mešanicah, kjer je največ 40% kisika, odpadla zahteva po posebni opremi - uporabljate lahko svojo opremo, ki pa mora biti ustrezno označena. Potrebujete pa računalnik z možnostjo potapljanja z NITROX-om oz.  potapljaške tabele NITROX. Omejitve? Največje dovoljene globine so zaradi povečane koncentracije kisika manjše kot pri potapljanju z zrakom. Na tečaju se boste naučili preveriti vsebnost kisika v jeklenki, pravilno načrtovati in izvesti potope ter varno povečati največji dovoljeni čas zadrževanja na dnu.

KLJUČNI PODATKI O TEČAJU:
Šola potapljanja: PADI ali PSS
Trajanje tečaja: lasten študij teorije, 4 potopi na morju
Cena tečaja: 160 EUR (v ceno ni vključen prevoz, spanje in hrana na morju, potopi, izposoja opreme)
Zdravniški pregled: ni obvezen, tečajnik izpolni izjavo o zdravstvenem stanju
Pogoji za prijavo: opravljen nadaljevalni potapljaški tečaj AOWD ali ekvivalent
Število tečajnikov: minimalno 3, izvedemo tečaj z do 6 tečajniki

Oprema, ki jo tečajnik potrebuje: potapljaški računalnik ali globinomer z uro in tablice + kompletna potapljaška oprema z dodatnim virom zraka (dihalka je obvezen del potapljaške opreme). Potapljaško opremo si je mogoče za potrebe tečaja tudi izposoditi. Tečajniki Potapljaške točke Nemo imajo 15% popusta pri nakupu potapljaške opreme v Potapljaški trgovini HE-US.
Po dogovoru tečaj izvedemo tudi izven določenega termina za skupino najmanj treh tečajnikov
Kandidat se s prijavo na potapljaški tečaj obvezuje, da bo upošteval navodila inštruktorja potapljanja in Pogoje opravljanja tečaja.

--------------------------------------------
POTAPLJAŠKO ZAVAROVANJE:

Aquamed potapljasko zavarovanje

 

 

-------------------------------------------- 

 www.thinkseascape.com

www.nutrispoint.com

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih, ter kako jih pobrisati, obiščite stran o zasebnosti.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information