Potapljaška specialnost DEEP DIVER

TEČAJ GLOBINSKEGA POTAPLJANJA - PSS DEEP DIVER SPECIALTY


Na nadaljevalnem tečaju potapljanja ste se že seznanili z globinskim potapljanjem (do globine 30 metrov), na tem tečaju pa boste svoje teoretično in praktično znanje še nadgradili in pridobili licenco za potapljanje do globine 40 metrov.

Podrobneje se boste seznanili z nevarnostmi globinskega potapljanja in izpopolnili svojo tehniko potapljanja. V praksi boste ponovno preizkusili postopke ravnanja v sili (simulacija dekompresije v sili, simulacija situacije brez zraka in podobno). Tečaj je namenjen vsem vam, ki se veliko potapljate na Jadranu, ki je znan po tem, da se potaplja na večjih globinah (rekreacijsko potapljanje z zrakom je dovoljeno do 40 metrov globine, priporočljiva globina je 30 metrov). 

KLJUČNI PODATKI O TEČAJU:
Šola potapljanja: PADI ali PSS
Trajanje tečaja: 1 dan teorije v Ljubljani, 2 dni potapljanja na morju (4 potopi)
Cena tečaja: 160 EUR (v ceno ni vključen prevoz, spanje in hrana na morju in potopi)
Zdravniški pregled: ni obvezen, tečajnik izpolni izjavo o zdravstvenem stanju
Pogoji za prijavo: opravljen nadaljevalni potapljaški tečaj AOWD ali ekvivalent

 

 
 
 
 
 

Oprema, ki jo tečajnik potrebuje: potapljaški računalnik ali globinomer z uro in tablice + kompletna potapljaška oprema z dodatnim virom zraka (dihalka je obvezen del potapljaške opreme). Potapljaško opremo si je mogoče za potrebe tečaja tudi izposoditi. Tečajniki Potapljaške točke Nemo imajo 15% popusta pri nakupu potapljaške opreme v Potapljaški trgovini HE-US.

 
Po dogovoru tečaj izvedemo tudi izven določenega termina za skupino najmanj treh tečajnikov
 
Kandidat se s prijavo na potapljaški tečaj obvezuje, da bo upošteval navodila inštruktorja potapljanja in Pogoje opravljanja tečaja.
 
IZJAVE ZADOVOLJNIH TEČAJNIKOV:
 

JOŽE M:
Za tečaj sem se odločil, ker sem želel izpopolnit svoje potapljaško znanje in veščine, potrebne za varno in sproščeno potapljanje. Tečaj DEEP DIVER mi je to omogočil, saj smo tekom tečaja poleg teoretičnega dela naredili tudi kar nekaj praktičnih vaj, zaradi katerih se bom v bodoče lahko bolj brezskrbno potapljal. Dodaten bonus pa je še, da se lahko sedaj potapljam tudi v bolj restriktivnih potapljaških klubih vse tja do 40m.

 

JERNEJ G:
Tečaj globinskega potapljanje priporočam vsem potapljačem, ki bi se radi potapljali do globine 40m tudi v tujini, saj vam lahko po lastnih izkušnjah povem, da znajo marsikje komplicirati, če nimate opravljenega tečaja. Na tečaju pridobite dodatne znanje o nevarnostih v globinah do 40m. Podrobneje spoznate psihofiziološke vplive večje globine na telo potapljača in spoznate tehnike za preprečevanje nepotrebnih zapletov.

Pri navedenem tečaju smo spoznali vplive večje nasičenosti telesa z dušikom in negativne vplive na telo pri takšni obremenitvi. Ker se na Jadranu redno potapljamo do večjih globin smo vadili tudi nekaj tehnik, ki ti lahko pomagajo v vsaki situaciji. Seveda smo pri tečaju ponovili vse znake morebitne dekompresijske bolezni ter tehnike prve pomoči ob morebitnih poškodbah in nesrečah. Skozi celoten tečaj je bil tudi velik poudarek na psihični pripravi potapljača in primernemu ravnanju v primeru stresnih situacij, ki lahko nastanejo kadar koli in presenetijo kogarkoli. Tečaj priporočam vsem, ki želijo pridobiti večjo samozavest ob uporabi svojega znanja in seveda, ki želijo svoje globinske potope opravljati brez nepotrebnega stresa, vendar vseeno s kančkom spoštovanja do večjih globin.
 

ANDREJ R:
Najbolj mi je bil všeč zadnji potop, ker mi je pomagal premagati še zadnjo trohico neprijetnega počutja med snemanjem maske in plavanjem brez nje. Na koncu mi je bilo res vseeno, če imam masko ali ne. Mislim, da sem sedaj pod vodo veliko bolj samozavesten. Pa ne da bi pred tečajem čutil kakšen strah, ampak sem pa definitivno še bolj umirjen in sproščen, kar je posledica mnogokratnega ponavljanja vaj. Všeč mi je, da smo načrtovali in sami vodili potope, kar je doprineslo k večji samostojnosti in s tem tudi k višji integriteti načrtovanja, kakor tudi izvedbe potopov. Kar se tiče globokega potopa na Tenki-ju, sem ga doživel kot zelo avanturističnega in vznemirljivega, saj sem bil prvič tako globoko. Res sem se veselil globine. Skratka, meni se je zdel tečaj odličen in hkrati varen saj sem vedel, da je vedno prisotno budno oko, res odličnega in izkušenega inštruktorja, ki pazi na "mojo malenkost". Za nameček pa je vse skupaj še bolje, ko preživim lep in zabaven vikend ali dva v prijetni in zabavni družbi ljudi, ki z mano delijo svoje izkušnje in s srcem živijo v globinah morja.

 JURE M:

  • jaz osebno sem s tem tečajem bolj samozavesten pod vodo
  • spoznal sem, da je odgovornost največjega pomena. Še posebej, ko moraš biti pozoren na vse parametre, da izpolniš nalogo, da vsi varno pridemo nazaj
  • premagal sem strah glede praznjenja maske in zapiranja jeklenke
  • nekatere vaje so bile naporne, a zanimive in poučne; s tem se pripraviš, če se ti dejansko kaj takega tudi zgodi
  • tečaj je bil vrhunski, izveden kakovostno in korektno ter ga priporočam vsakemu, ker bo s pridobljenim znanjem bolj zanesljiv pod vodo in pripravljen rešiti še tako težko situacijo, brez kakršne koli panike
 
 

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih, ter kako jih pobrisati, obiščite stran o zasebnosti.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information