Potapljaški tečaji

Pri Potapljaški točki Nemo izvajamo začetne in nadaljevalne potapljaške tečaje ter potapljaške specialnosti. Tečaje izvajamo po standardih svetovno priznane šole potapljanja PADI in PSS. Glavni cilj pri izvajanju tečajev potapljanja je usposobiti tečajnike za varno potapljanje. Da pa lahko ta cilj dosežemo, je potrebno zagotoviti dovolj veliko število ur tečaja, primerno potapljaško opremo, majhne skupine tečajnikov, izkušene inštruktorje in primerno okolje za izvedbo praktičnega dela potapljaškega tečaja (bazen in morje).

 

ZAKAJ OPRAVITI POTAPLJAŠKI TEČAJ PRI POTAPLJAŠKI TOČKI NEMO?
 

 
PADI InstruFtr10 473x104

logo pssaquamed logo kompakt rgb 400px

 

Pri nas začetni potapljaški tečaj traja en teden (med tednom teorija in vaje na bazenu v Ljubljani, vikend pa na morju). Le tako lahko zagotovimo dovolj visoko stopnjo usposobljenosti tečajnika za varno potapljanje. Krajši tečaji so bolj skoncentrirani, zato tečajnik nima dovolj časa za utrjevanje pridobljenih znanj.


Nudimo vam celotivo ponudbo - vse za potapljanje na enem mestu: tečaji rekreativnega in tehničnega potapljanja in druga izobraževanja (od začetnika do profesionalca), organizacija in vodenje potapljaških izletov in potovanj za člane društva, prodaja kakovostne potapljaške opreme priznanih znamk, svetovanje pri nakupu in prodaji potapljaške opreme ter še mnogo več.

Potapljaške tečaje izvajamo po svetovno priznanih standardih šol potapljanja PADI in PSS. Po opravljenem potapljaškem tečaju boste prejeli mednarodno priznano potapljaško izkaznico, ki jo priznavajo po vsem svetu. To vam zagotavlja, da se boste lahko v okviru svoje izkušenosti in znanj potapljali kjerkoli na svetu. 


Imamo z organiziranjem in izvajanjem potapljaških tečajev že več kot 18 let izkušenj. V času od pričetka izvajanja potapljaških tečajev smo izdali že več kot 700 potapljaških izkaznic, od tega je začetni potapljaški tečaj pri nas opravilo že več kot 280 tečajnikov.


Potapljaške tečaje izvajamo v majhnih skupinah. Poleg trajanja tečaja potapljanja, ki mora biti dovolj dolg, da lahko tečajnik vso pridobljeno znanje dovolj utrdi, je pomembna tudi velikost skupine. Tečajniki, ki bodo potapljaški tečaj delali v manjših skupinah, bodo imeli več ponovitev vaj, svoje znanje bodo bolj utrdili, poleg tega pa bodo imeli inštruktor potapljanja in njegovi asistenti dovolj časa, da se bodo posvetili vsakemu tečajniku posebej. Pri nas izvajamo začetne tečaje z največ 4-6 tečajnikov naenkrat.


Literatura za začetni potapljaški tečaj je dostopna v slovenščini. Vsak tečajnik prejme skripto ali učbenik v slovenščini, kar mu bo prišlo še kako prav, ko bo želel znanje po določenem času obnoviti. Tudi študij teorije potapljanja bo na tak način precej lažji.


Pri nas se z opravljenim začetnim potapljaškim tečajem vse skupaj šele začne. Za člane Potapljaškega društva Nemo redno organiziramo potapljanja, v okviru katerih lahko pridobivajo potapljaške izkušnje pod strokovnim vodstvom, obenem pa spoznavajo nove prijatelje in se imajo lepo. Ne nazadnje je tak način potapljanja tudi bolj varen, saj je organizirano strokovno vodstvo inštruktorjev in asistentov, v kolikor se to želi oziroma je to potrebno.


Vsi naši inštruktorji in asistenti so strokovno usposobljeni in imajo s poučevanjem obilo izkušenj. Vsi naši inštruktorji in asistenti imajo obilo izkušenj pri poučevanju potapljačev, so usposobljeni za reševanje in izvajanje prve pomoči.


Naši tečajniki so za čas trajanja začetnega tečaja dodatno zavarovani. To zavarovanje krije zdravljenje morebitnih poškodb, ki bi potencialno lahko nastale pri tečaju potapljanja: dekompresijska bolezen in poškodbe pljuč. Vendar naj poudarimo, da se v vseh šestnajstih letih, odkar organiziramo potapljaške tečaje, še ni nikomur zgodilo nič resnega (razen kakega prehlada, lažjega vnetja ušes). Več o potapljaškem zavarovanju AQUAMED si preberite TUKAJ.

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih, ter kako jih pobrisati, obiščite stran o zasebnosti.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information