Stažni potopi

Stažni potop je v bistvu organizirano enodnevno ali dvodnevno potapljanje v Sloveniji ali na Hrvaškem. Ker pri tem naši člani nabirajo potapljaške izkušnje pod strokovnim vodstvom, jim pravimo stažni potopi. Na stažnih potopih z ekipo izkušenih potapljaških inštruktorjev in voditeljev potapljanja poskrbimo, da se naši člani potapljajo varno in v prijetnem vzdušju. 
 

 

Glede na zanimanje organiziramo stažne potope preko celega leta, tudi pozimi, če je zanimanje. Cene suhih potapljaških oblek so v zadnjih letih postale dosegljive (povsem spodobna suha obleka stane le malo več kot dobra mokra obleka), zato tudi zimsko potapljanje ni več problem. Nekateri potapljači se celo raje potapljajo pozimi, saj ni gneče na cestah, obmorskih krajih in potapljaških centrih, podvodni svet pa si pozimi malce oddahne od vsega hrupa in nadlegovanja.


Stažne potope organiziramo za različne potapljaške stopnje - nekateri so zaradi zahtevnosti namenjeni le bolj izkušenim potapljačem z opravljenim nadaljevalnim potapljaškim tečajem (potapljanje globlje od 18 metrov, potapljanje na razbitinah, ponoči in ˝v modro˝, dekompresijsko potapljanje). Pogosto pa organiziramo tudi potope, ki so še posebej namenjeni začetnikom. Na teh potopih se ukvarjamo z začetniki, jim pomagamo, jih spodbujamo in jim svetujemo, kako izboljšati svojo tehniko potapljanja. Kadar nismo prepričani, da je potapljaški center ustrezno opremljen, s seboj vzamemo tudi komplet za nudenje prve pomoči s kisikom DAN, ki smo ga pred leti kupili s pomočjo prostovoljnih prispevkov članov in prijaznih sponzorjev.


Pri nas si lahko izposodite kakovostno potapljaško opremo proizvajalca Seac Sub iz italije, ki jo redno vzdržujemo. 

Stažne potope organiziramo med vikendi. Najpogosteje se odpravimo v Hrvaško Istro ali Kvarner. Naše priljubljene lokacije za potapljanje so Šilo na Krku, Sveta Marina pri Rabcu, otok Plavnik pri Cresu, Pula in druge.  Na teh lokacijah sodelujemo s preverjenimi potapljaškimi centri, ki nam nudijo kakovostno uslugo in konkurenčne cene.
 

Pri stroških stažnih potopov moramo vzeti v zakup naslednje stroške:

  • prevoz (gorivo, cestnine)
  • spanje in hrana (sobe ali apartmaji, prehrana po dogovoru)
  • izposoja potapljaške opreme (našo opremo si člani izposodijo 25% ceneje)
  • potop s polnjenjem jeklenke in prevozom na potop (cena 20 - 30 EUR/potop)
  • ...

Načeloma se s potapljaškim centrom, kjer gostujemo, za naše člane vedno dogovorimo za popust. Višina popusta je odvisna od števila udeležencev, pogostosti našega obiska in kakovosti njihove usluge. Ker so stroški potapljanja vedno objavljeni vnaprej, je nesprejemljivo kakršno koli individualno pregovarjanje s potapljaškim centrom.  

 

 

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih, ter kako jih pobrisati, obiščite stran o zasebnosti.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information