Potapljaška potovanja

Ne glede na to, kam se odpravljamo, vsem potapljačem priporočamo, da imajo opravljen vsaj nadaljevalni potapljaški tečaj (AOWD) in opravljenih vsaj 15 - 20 potopov. Kakovost potapljaških centrov in voditeljev potapljanja se med seboj zelo razlikuje, zato menimo, da naj bi bil vsak potapljač toliko samostojen, da bo znal poskrbeti zase in svojega sopotapljača, v kolikor pride do težav pod vodo. V tropskih morjih so zelo pogosti močni tokovi, zato je zelo priporočljivo, da ima vsaj eden v paru s seboj markirno bojo z navijalnim kolutom. Če je še nimate, jo lahko kupite TUKAJ. Najbolj priljubljene destinacije za potapljanje v tropskih morjih so Egipt, Tajska, Filipini, Kuba in Dominikanska republika, Bali in še mnogo drugih lokacij. Na tem mestu jih bomo opisali le nekaj.

Slike iz arhiva Seac Sub


RDEČE MORJE - EGIPT
V zadnjih letih so še posebej priljubljena potovanja na Rdeče morje (Egipt), saj so letalske karte poceni, cene namestitve in potapljanja pa sprejemljive. V bistvu obstajata dve možnosti potapljanja v Egiptu. Ena od njih je, da smo nameščeni v hotelu ali sobah na obali. Na potope se s potapljaškim centrom odpravljamo vsak dan posebej, običajno se dela dva do tri potope na dan. Lahko pa se odločimo tudi za potapljaški safari, kar pomeni, da ves čas prebivamo na ladji in delamo 3 - 4 potope na dan. Tu moramo v zakup vzeti, da so pogosto visoki valovi in da z barke praktično ne moremo cel teden. Če greste v Egipt, nikakor ne smete izpustiti potopa ali dveh na potopljeni ladji iz druge svetovne vojne
Thistlegorm.

Najbolj priljubljeni kraji za namestitev na obali: Hurghada, Sharm El Sheikh (oba zelo turistična, relativno poceni), Dahab (manjši, manj turistov), Marsa Alam (manj turistično razvit) in drugi
Najbolj priljubljene destinacije za križarjenje: Južna ruta (do Sudanske meje - veliko življenja, velike ribe), Severna ruta (potopljene ladje, manj velikih rib, načeloma manj valov) 

Fotografije iz Egipta: Jernej Gigerl - Gigi

INDONEZIJA
Fotografije in
kratka predstavitev: Gašper Otorepec

JORDANIJA
Fotografije in kratka predstavitev: Grega Juvan

 

potapljanje jordanija 1potapljanje jordanija 6potapljanje jordanija 12

 

FILIPINI, KUBA, MEHIKA, DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Bolj oddaljene destinacije, znane po velikem številu rib, močnih tokovih, lepih plažah
 

 

 

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih, ter kako jih pobrisati, obiščite stran o zasebnosti.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information