Stažni potopi

Stažni potop je v bistvu organizirano enodnevno ali dvodnevno potapljanje v Sloveniji ali na Hrvaškem. Ker pri tem naši člani nabirajo potapljaške izkušnje pod strokovnim vodstvom, jim pravimo stažni potopi. Na stažnih potopih z ekipo izkušenih potapljaških inštruktorjev in voditeljev potapljanja poskrbimo, da se naši člani potapljajo varno in v prijetnem vzdušju. 
 

 

Glede na zanimanje organiziramo stažne potope preko celega leta, tudi pozimi, če je zanimanje. Cene suhih potapljaških oblek so v zadnjih letih postale dosegljive (povsem spodobna suha obleka stane le malo več kot dobra mokra obleka), zato tudi zimsko potapljanje ni več problem. Nekateri potapljači se celo raje potapljajo pozimi, saj ni gneče na cestah, obmorskih krajih in potapljaških centrih, podvodni svet pa si pozimi malce oddahne od vsega hrupa in nadlegovanja.


Stažne potope organiziramo za različne potapljaške stopnje - nekateri so zaradi zahtevnosti namenjeni le bolj izkušenim potapljačem z opravljenim nadaljevalnim potapljaškim tečajem (potapljanje globlje od 18 metrov, potapljanje na razbitinah, ponoči in ˝v modro˝, dekompresijsko potapljanje). Pogosto pa organiziramo tudi potope, ki so še posebej namenjeni začetnikom. Na teh potopih se ukvarjamo z začetniki, jim pomagamo, jih spodbujamo in jim svetujemo, kako izboljšati svojo tehniko potapljanja. Kadar nismo prepričani, da je potapljaški center ustrezno opremljen, s seboj vzamemo tudi komplet za nudenje prve pomoči s kisikom DAN, ki smo ga pred leti kupili s pomočjo prostovoljnih prispevkov članov in prijaznih sponzorjev.


Pri nas si lahko izposodite kakovostno potapljaško opremo proizvajalca Seac Sub iz italije, ki jo redno vzdržujemo. 

Stažne potope organiziramo med vikendi. Najpogosteje se odpravimo v Hrvaško Istro ali Kvarner. Naše priljubljene lokacije za potapljanje so Šilo na Krku, Sveta Marina pri Rabcu, otok Plavnik pri Cresu, Pula in druge.  Na teh lokacijah sodelujemo s preverjenimi potapljaškimi centri, ki nam nudijo kakovostno uslugo in konkurenčne cene.
 

Pri stroških stažnih potopov moramo vzeti v zakup naslednje stroške:

  • prevoz (gorivo, cestnine)
  • spanje in hrana (sobe ali apartmaji, prehrana po dogovoru)
  • izposoja potapljaške opreme (našo opremo si člani izposodijo 25% ceneje)
  • potop s polnjenjem jeklenke in prevozom na potop (cena 20 - 30 EUR/potop)
  • ...

Načeloma se s potapljaškim centrom, kjer gostujemo, za naše člane vedno dogovorimo za popust. Višina popusta je odvisna od števila udeležencev, pogostosti našega obiska in kakovosti njihove usluge. Ker so stroški potapljanja vedno objavljeni vnaprej, je nesprejemljivo kakršno koli individualno pregovarjanje s potapljaškim centrom.  

 

 

Potapljaški tabori

Potapljaški tabori so organizirana večdnevna potapljanja za naše člane. Vsaj dvakrat ali trikrat letno se odpravimo kam dlje - na primer v Dalmacijo ali celo kam v tropske kraje. Potapljaški tabori so namenjeni uživanju pod vodo in naj bi bili prave aktivne počitnice. Od udeležencev naših potapljaških taborov zahtevamo, da imajo opravljen vsaj nadaljevalni potapljaški tečaj in nekaj potopov. To pa zato, ker organiziramo boljše in bolj zanimive potope, ki pa so skoraj vedno nekoliko globlji in tehnično zahtevnejši. Včasih pa je problem tudi bolj odročna zdravstvena oskrba.

 

 

Potapljaški tabor organiziramo nekajkrat letno. 

 

V zadnjih letih smo izvedli vrsto potapljaških taborov, med drugim na Lastovem, kjer smo bili že dvakrat in odšli navdušeni nad podvodnim svetom in otokom, na Visu (bili večkrat; super potapljanje za navdušence nad potopljenimi razbitinami), na Kornatih (lepa vidljivost, odrezane stene), na Hvaru in Paklenih otokih, Ustici in še kje drugje.

Na potapljaških taborih damo velik poudarek tudi na prijetnem prebivanju na suhem - druženju, ogledovanju okolice in uživanju lokalnih kulinaričnih dobrot.

 

Potapljaška potovanja

Ne glede na to, kam se odpravljamo, vsem potapljačem priporočamo, da imajo opravljen vsaj nadaljevalni potapljaški tečaj (AOWD) in opravljenih vsaj 15 - 20 potopov. Kakovost potapljaških centrov in voditeljev potapljanja se med seboj zelo razlikuje, zato menimo, da naj bi bil vsak potapljač toliko samostojen, da bo znal poskrbeti zase in svojega sopotapljača, v kolikor pride do težav pod vodo. V tropskih morjih so zelo pogosti močni tokovi, zato je zelo priporočljivo, da ima vsaj eden v paru s seboj markirno bojo z navijalnim kolutom. Če je še nimate, jo lahko kupite TUKAJ. Najbolj priljubljene destinacije za potapljanje v tropskih morjih so Egipt, Tajska, Filipini, Kuba in Dominikanska republika, Bali in še mnogo drugih lokacij. Na tem mestu jih bomo opisali le nekaj.

Slike iz arhiva Seac Sub


RDEČE MORJE - EGIPT
V zadnjih letih so še posebej priljubljena potovanja na Rdeče morje (Egipt), saj so letalske karte poceni, cene namestitve in potapljanja pa sprejemljive. V bistvu obstajata dve možnosti potapljanja v Egiptu. Ena od njih je, da smo nameščeni v hotelu ali sobah na obali. Na potope se s potapljaškim centrom odpravljamo vsak dan posebej, običajno se dela dva do tri potope na dan. Lahko pa se odločimo tudi za potapljaški safari, kar pomeni, da ves čas prebivamo na ladji in delamo 3 - 4 potope na dan. Tu moramo v zakup vzeti, da so pogosto visoki valovi in da z barke praktično ne moremo cel teden. Če greste v Egipt, nikakor ne smete izpustiti potopa ali dveh na potopljeni ladji iz druge svetovne vojne
Thistlegorm.

Najbolj priljubljeni kraji za namestitev na obali: Hurghada, Sharm El Sheikh (oba zelo turistična, relativno poceni), Dahab (manjši, manj turistov), Marsa Alam (manj turistično razvit) in drugi
Najbolj priljubljene destinacije za križarjenje: Južna ruta (do Sudanske meje - veliko življenja, velike ribe), Severna ruta (potopljene ladje, manj velikih rib, načeloma manj valov) 

Fotografije iz Egipta: Jernej Gigerl - Gigi

INDONEZIJA
Fotografije in
kratka predstavitev: Gašper Otorepec

JORDANIJA
Fotografije in kratka predstavitev: Grega Juvan

 

potapljanje jordanija 1potapljanje jordanija 6potapljanje jordanija 12

 

FILIPINI, KUBA, MEHIKA, DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Bolj oddaljene destinacije, znane po velikem številu rib, močnih tokovih, lepih plažah
 

 

 

Potopite se z nami

Se radi potapljate, a se nimate s kom? Potapljajte se z nami!


Ste naredili potapljaški tečaj, sedaj pa se nimate s kom potapljati ali pa vas je strah? Nič hudega, pridružite se nam. S svojo ekipo izkušenih inštruktorjev in voditeljev potapljanja bomo poskrbeli, da se boste varno in v prijetnem vzdušju potopili z nami.

potapljac 03 Kopirajpotapljanje 5potapljanje 33

V okviru Potapljaškega društva Nemo (ki deluje pod okriljem Potapljaške točke Nemo) se ukvarjamo tudi z organiziranjem potapljaških izletov – svojim članom poleg številnih drugih ugodnosti, o katerih si lahko preberete v rubriki ČLANSTVO, nudimo tudi vodene potope v okviru društvenih potapljanj, ki jih glede na zanimanje organiziramo preko celega leta.

Udeležencem naših organiziranih potopov zagotavljamo strokovno vodenje s strani naših voditeljev potapljanja in inštruktorjev, kakovostno in redno vzdrževano potapljaško opremo za izposojo ter ne nazadnje tudi prijetno druženje nad in pod vodo.

Organiziramo enodnevne izlete, vikend potapljanja in potapljaške tabore. V sezoni se je z nami mogoče skoraj vsak vikend kje potopiti: v Istri, Kvarnerju; dvakrat do trikrat letno pa organiziramo tudi potapljaške tabore kje na hrvaški obali, občasno pa organiziramo potapljanje tudi na bolj eksotičnih lokacijah (Egipt, Tajska, Filipini).

potapljanje 17potapljanje s suho obleko  063stazno potapljanje na Krku  162


Kdo se nam lahko pridruži?
Vsak z opravljenim potapljaškim tečajem, ki je pripravljen upoštevati navodila voditeljev potopa in spoštuje pravila varnega potapljanja.


Kakšni so stroški udeležbe na enodnevnih ali vikend potopih?
Prevoz, spanje in hrana so stroški, ki so odvisni od lokacije, kamor se odpravimo potapljati. V veliki večini primerov našim članom zagotovimo popust na storitve potapljaškega centra prek katerega se potapljamo. Vodenja potopov našim članom ne zaračunavamo.

Smo vas pritegnili? Potem vas vabimo, da si preberete še o članstvu v našem društvu (pravila, članske ugodnosti in pogoje včlanitve).
 

 

 

--------------------------------------------
POTAPLJAŠKO ZAVAROVANJE:

Aquamed potapljasko zavarovanje

 

 

-------------------------------------------- 

 www.thinkseascape.com

www.nutrispoint.com

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih, ter kako jih pobrisati, obiščite stran o zasebnosti.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information